Student i Växjö

Som student i en ny stad är det en hel del du behöver ha koll på. Här har vi samlat allt du behöver veta för att kunna bo, leva och upptäcka din nya hemstad Växjö.

I skärningspunkten mellan stambanan från Stockholm till Malmö och kust-till-kustbanan från Göteborg till Kalmar och Karlskrona hittar du Växjö, en lite charmigare studentstad.

Det du behöver veta om bostäder, nöjen, uteliv, aktiviteter och hur du ta dig runt i kommunen finns samlat på upplev.vaxjo.se. Länk till annan webbplats.

Extrajobb, praktik och examensarbeten

För oss som arbetsgivare är det viktigt att ha kontakt med dig som studerar. Din kunskap, dina idéer och ditt ifrågasättande bidrar till att vi hela tiden utvecklar vår organisation. Samtidigt får vi möjlighet att visa upp vår verksamhet och de yrken vi har att erbjuda. Vi lägger ständigt upp nya och intressanta tjänster.

Läs mer om hur det är att jobba i Växjö kommun. Där hittar du även alla våra lediga tjänster samt examensarbeten och möjligheter till praktik.

Påverka Växjö kommun

Din åsikt som student och Växjöbo betyder mycket för Växjö kommun. Förutom att rösta fram vilka personer som du vill ska bestämma i kommunen, så finns det flera sätt som du kan påverka vilka beslut politikerna tar. Läs mer om hur du kan vara med och påverka.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2021
Politik och demokrati