Gymnasieskola

Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum har tillsammans det största utbildningsutbudet av Växjös gymnasieskolor. Vi hoppas att du ska hitta ett program på våra skolor som passar just dig! Välkommen att söka till oss! 

Här kan du även bläddra i gymnasiekatalogen för 2020-2021länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieval

I Växjö är sista dag för ansökan till gymnasiet den 15 februari. I april får du ett preliminärt antagningsbesked. I början på juli kommer ett slutligt antagningsbesked. Observera att den preliminära antagningen grundar sig på dina betyg från höstterminen i årskurs 9 medan den slutliga antagningen grundar sig på dina slutbetyg.

Du kan alltså påverka dina antagningschanser till ett program beroende på om du lyckas höja dina betyg under vårterminen. För dig som kommit in på ditt andrahandsval finns fortfarande chansen att komma in på ditt förstahandsval via reservantagningen som pågår den 5 augusti till den 14 september.

I början på juli är den slutliga antagningen klar. Tänk på att alla elever aktivt måste tacka ja eller nej till den erbjudna platsen. Om du vill veta mer om gymnasievalet kan du klicka dig vidare i menyn till höger.

Gymnasieval – information på Gymnasium Kronoberg

Gymnasieval – ansökan om gymnasieval

Gymnasiekatalogen

I vår gymnasiekatalog hittar du alla spännande program och inriktningar som du kan läsa hos oss. Här finns också mycket information inför ditt gymnasieval. I länken längst ned på sidan kan du bläddra i gymnasiekatalogen för 2019/2020.

Vuxenutbildning

Du som är över 19 år och vill söka en eller flera kurser på gymnasienivå eller vill veta mer om vuxenutbildning kan gå in på www.vaxjo.se/vuxenutbildninglänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 september 2019
Förskola och skola