Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är för dig som tänker dig en framtid där du får arbeta med människor.

I alla omvårdnadsyrken handlar det om att möta människor som behöver stöd och hjälp i något av livets olika skeden. Den arbetsplatsförlagda utbildningen ger dig möjlighet att prova på olika yrkesinriktningar inom vård och omsorg. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram men du kan även få behörighet till universitet och högskola.

På Vård- och omsorgsprogrammet skaffar du dig särskilda kunskaper om sambandet mellan kropp, själ, hälsa och sjukdom. I utbildningen kombineras teori och praktik. I skolans metodövningsrum får du träna på olika praktiska uppgifter inom omvårdnad.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) genomförs under fyra olika perioder och du får erfarenhet av sjukvård, psykiatri och omsorg.

För att underlätta studierna får du en iPad under studietiden.

Programfördjupningar

Hälso- och sjukvård

Du får en bred och fördjupad utbildning inom områdena somatisk och psykiatrisk vård och omvårdnad. I det arbetsplatsförlagda lärandet får du omsätta dina teoretiska kunskaper på olika arbetsplatser.

Hälso- och sjukvård, universitets- och högskoleförberedande

Detta är den snabba vägen för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet. Du får en omvårdnadsutbildning samtidigt som du får behörighet att studera vidare.

Framtid

Utbildningen förbereder dig inför arbete inom:

  • Sjukvård
  • Psykiatri
  • Äldreomsorg
  • Funktionsnedsättningar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2021
Teknikum