Kyiv-baletten kommer i Växjö

I helgen har fint besök i Växjö. Kyiv-baletten kommer hit.

Kyiv-baletten befann sig på turné i Europa när kriget bröt ut och har nu blivit kvar. De uppträdde då med Svansjön, men av förklarliga skäl önskade ensemblen byta produktion till en föreställning utan ryska kopplingar, så nu spelar de istället Giselle i sin solidaritetsturné för Ukraina. Ett antal av de manliga dansarna kommer att saknas då de återvänt till Ukraina för att strida för sitt land mot Putins trupper. Lördag 7 maj klockan 19 kan du se Giselle på Växjö konserthus. Det är både ett tillfälle att stötta baletten och Ukraina men också att se balett i världsklass. Det finns biljetter kvar och de köper du via Konserthusets webbplats. Länk till annan webbplats.

Stor dag igår. Budgetberedningskonferens och slutfasen i den demokratiska processen då våra politiker arbetar fram sina förslag på en budget 2023. En budget som vi i kommunkoncernen följer och jobbar efter från nästa år. Vi i verkställigheten börjar med förberedelser och ser över de strategiska dokument (hållbarhetsprogram och annat) vår vision, men även se vad vi ser som ”bra kan bli bättre”. Ja, jag har även tidigare berättat om våra budgethearingar där politiken får inspel. Mycket dialog, informationsutbyte och diskussioner mellan alla förvaltningar, bolag och förbund och politikerna i budgetberedningarna, så politiken har så mycket som möjligt av allt inför dessa två dagar.

Jag är, tillsammans med kollegorna från ekonomiavdelningen med Anna Rosander i spetsen, med dessa dagar för att fylla på det ”sista” kopplat till skatteprognoser, demografi och mycket detaljer. Vi är inte med i själva budgetplaneringarna och arbetet med att ta fram texter, uppdrag med mera utan där är politiken så klart ansvariga. Det är spännande, det är viktigt och det är en del av vår demokratiska värld och något jag är tacksam att vi har. Det är intensiva dagar och därför var det extra lyxigt att cykla med älskade dottern till en av stadens många fantastiska restauranger och ta en bit mat igår. Maten god men det härligaste och mest fantastiska var så klart sällskapet.

//M

Senast uppdaterad: 6 maj 2022