Grattis Sundsvall och dags att förbereda för Pride

Mycket åkande, presenterade och intervjuande om vad vi gör i Växjö har det varit ett par veckor för mig, men även andra kollegor.

I måndags var jag och vår digitaliseringschef Pontus Berglund i Göteborg på den stora nationella konferansen Kvalitetsmässan. Myller av kollegor från det offentliga men även från näringsliv och före detta ministrar och även före detta stadsministrar. Märker att i vart fall jag är lite ovan med så här mycket intryck samtidigt – efterspel från pandemiperioden kan jag tro.

Jag höll föredrag om styrning och ledning och var i paneldebatt om samma ämne – intresset för hur vi i vår stora organisation jobbar är stort. Pontus hade en strålande presentation om vårt allas verksamhetsutvecklinsarbete där behov tillsammans med teknologi skapar digitala lösningar för oss själva men också för våra målgrupper – dvs digitalisering.

Vi var en av tre slutnominerade kommuner att vinna priset Årets digitaliseringskommun och jag är glad och stolt över att vara topp tre i landet och över det arbete som gjorts och görs. Vid kvällens event var det dock klart att det var kollegorna i Sundsvall som vann priset. Sundsvall har gjort stora satsningar inom teknikområdet som även det kommer att generera lösningar. Stort grattis Sundsvall – känns gott att området drivs från flera håll för digitaliseringen (oavsett från vilket håll man driver den) är en framtidsfråga och jag är därför extra glad att vi kommit så långt, gjort så mycket och har så god fart på vårt arbete som skapar mervärde för oss alla nu men även framåt.

Veckans onsdagstips blir att förbereda sig för Växjö Pride. Om några dagar är det dags och händer mycket! Programmet läser du på Växjö Prides webbplats. Länk till annan webbplats.

//M

Senast uppdaterad: 4 maj 2022