Grumligt blomvatten och dammhögar bakom gardinen

Onsdagens presentation, diskussioner och inspel på Ability partner Länk till annan webbplats. fyller mig fortfarande med energi. Allt gick toppen.

Jag berörde där även mitt tips (som jag hade i onsdagens blogg) för att minska hemlängtan och ensamhet på resor. Att jag bedömer platser, hotell och restauranger för att se om inte det kan vara något för familjens utflykter för framtiden.

En sak jag alltid tänkt på när det gäller betygsättande på framför allt restauranger är städningen. Då jag själv jobbat inom restaurang för många år sedan (men även hjälpt till i min systers restaurang på somrar de senaste 17 åren) så vet jag om att städ, tvätt, disk och putsande är a-o. I disken, som kock-hjälp, som städare, som servitör, som kassabiträde var det alltid viktigt att kolla hur allt såg ut men även känna med fingrar över diskar, under diskar och säkerställa att allt var rent. Det var till att damma och tvätta lampor, se till att blommor stod i rent vatten, att gardinerna var dammade. Sådant som kanske inte kunderna egentligen såg men kunde försäkra dem om att restaurangen eller fiket jag jobbade på, hade det rent.

Det är sådant jag kikar på när jag är på restaurang förutom mat och dryck, mina blickar går till gardiner (gärna bakom dem – ni må tro vad man kan finna för läskiga saker ibland där ögon sällan varit), lamporna och blomvaser. Maken kan ibland bli lätt irriterad då jag även uppmärksammar honom på kladdet under borden på restaurangens bord, eller damm-högen som finns på lamporna som hänger över vårt bord eller. Jag gör ingen sak av det men mina betyg blir låga 😊 Eller när man ser en stor blomvas som står vid kassan eller vid disken och vattnet är grumligt och borde har bytts ut för länge sedan och de så fina blommor som hade sina glansdagar för minst några dagar sedan gör att jag faktiskt inte kan riktigt fullt kan ta det övriga på fullt allvar… Det finns bland annat ett ställe som många pratar om som jag och vi gett ett flertalet försök att njuta av, men då de hängande blommorna på diskarna alltid står i en gyttja av vatten och de fantastiska lamporna i taken är fulla med damm som gör att jag inte går dit längre. För det får mig att känna mig osäker på hur de har det med det fejande, putsande och tvättande inne i köket.

Snart helg men först bland annat årsstämmor för våra bolag. Högtidigt, viktigt att sammanfatta ett händelserikt år och som vi knyter ihop säcken för många av de bolag som nu ser en annan framtid – tack och lov för framtiden!

Ha en fin valborgsmässohelg och fira gärna Valborg traditionsenligt med Växjö kommun imorgon!

//M

Senast uppdaterad: 29 april 2022