Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Logistik

Det är ingen tillfällighet att e-handelsföretagen söker sig till Växjö. Läget mitt i södra Sverige innebär svårslagna cut off-tider. Här kan näthandeln ta emot sena beställningar och klara snabba leveranser över hela Norden.

Logistik

God kompetensförsörjning, tillgång till lokaler och en unik etableringsservice är andra fördelar som gör Växjö till ett av Sveriges starkaste framtidsnav.

Enbart i Växjö sysselsätter branschen (logistik, transport och partihandel) cirka 2500 medarbetare och är därmed tredje största bransch efter IT och tillverkning.

Kontakt

Mikael Häggström, näringslivsutvecklare, företagslots.
E-post: mikael.haggstrom@vaxjo.se

Logistikfördelar i Växjö:

 • Lager i Växjö kan öka lönsamheten - konkurrenskraftig hyra och bra balans mellan leveranser in och ut.
 • Tillgång till mark längs riksvägar.
 • Postterminal i närliggande Alvesta. Nybyggnation av ny postterminal i Växjö.
 • Läget i korsningen mellan 5 riksvägar. Närhet till E4 och stambanan.
 • Nära till hamnar i Karlskrona och Karlshamn 
 • Beläget i den gröna transportkorridoren Baltic Linklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - den smartaste vägen från Skandinavien och ända ner till Adriatiska haveteller Suezkanalen.
 • Närhet till växande marknader i öst.
 • Kombiterminal med möjlighet till omlastning under tak, 600 m, i Alvesta.
 • God kompetensförsörjning genom logistikutbildning på hög nivå ges på Linnéuniversitetetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster inkl. informationslogistik i Ljungbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Tredje största bransch efter IT och tillverkning.
 • Nätverk för logistikföretag inom Nätverket Expansiva Växjö.
 • Nominerad till årets logistikkommun 2015

Så här säger några företag om Växjö:

"Vi är väldigt nöjda och när vi nu tittar på var vi skall bygga ut ett regionalt lager för vår Nordiska verksamhet så är det mycket stor sannolikhet att det blir Växjö. Vi når alla Nordiska huvudstäder med "över natten leveranser'' och med sena "cut off tider". De Baltiska länderna och Polen finns i närområdet som ett ytterligare steg". Läs mer om Staples logistikläge i Växjö.
Mats Karlsson, vd på Staples

"Vi har sett att Växjöregionen har stärkt sin infrastruktur och logistikkapacitet kraftigt under de senare åren. Vi har idag närhet till intermodala logistiklösningar, hög och flexibel kapacitet när det gäller 3parts
logistik, nära samarbete med lärosäten och andra samhällsfunktioner som är viktiga för vår utveckling och kompetensförsörjning". Läs mer om Volvos logistikläge i Växjö.
Jörgen Sjöstrand, platschef på Volvo CE, Braås Plant

"Vi kombinerar ett kunnande inom logistik och IT och kan på så sätt hjälpa våra kunder att effektivt få leverans av såväl ny IT-utrustning fårdig att användas, samt återtag av den uttjänta utrustningen med både miljökorrekt och informationssäker hantering. Detta kräver en bra position och tillgång till rätt kompetens. Vi ser att Växjö är en bra placering och passar oss väl när vi avser att växa vidare".
Claus Hougesen, föredetta koncernchef på Atea.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juni 2020
Jobb och företag