Skola 6-16 år

Alla barn mellan 6 och 16 år som bor i Sverige är skolpliktiga. Det finns cirka 40 grundskolor i Växjö kommun och 5 fristående skolor. Varje grundskola har även förskoleklass för 6-åringar.

För att veta mer om skolorna, dess profilering, pedagogisk inriktning, matsedlar, nyheter med mera på respektive skolas sida.

För dig som är ny i kommunen eller planerar att flytta till Växjö kommun. Fyll i blanketten Inflyttning till Växjö kommun. Handläggningstiden är cirka 3 veckor.

Skolplacering vid kommunala skolor sköts av Växjö kommuns centrala elevadministration. Önskas placering vid fristående skola tar ni själva kontakt med dem.

Starta skola, förskola eller pedagogisk omsorg

Är du intresserad av att starta en privat förskola, pedagogisk omsorg eller skola? På vår företagswebb foretag.vaxjo.se Länk till annan webbplats. finns information om vilka steg du behöver gå igenom för att komma igång.

Starta skola/förskola/pedagogisk omsorg - foretag.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Saits för vårdnadshavare med barn i skola

Här hittar du information om ditt barns läsårsdata och betyg i systemet. När du är inloggad i Saits för vårdnadshavare behöver du kontrollera så att din kontaktinformation stämmer.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022